Har du svaret kring frågorna och korsorden från senaste numret av
Allt Om Travsport. Skicka direkt till karin@alltomtravsport.com

Ska du betäcka ditt sto utomlands? Då är det några saker du måste komma ihåg, både när det gäller ditt eget sto och hingsten du vill använda. Läs mer här

Allt om travsport

Reportage - Dollar Doc och Jörgen S Eriksson
Under solen och under gårdagen befann sig redaktionen i Eskilstuna hos Jörgen S Eriksson. Vårt fokus låg på Ready Cash-valacken Dollar Doc som tog hem segern i ett av E3 bonuslopp. Missa inte hela repotaget i nästa nummer av Allt Om Travsport. Ut kommer tidningen den 11 februari. 

 

Vi vill ha fler recept på hästgodis
Vi vill ha in fler recept på hästgodis. Många läsare har hört av sig angående recepten i förra numret men vi på redaktionen har inte fler,  så sitter du inne med recept på hästgodis - ge gärna med er dem till oss på redaktionen.

Emma Johansson blir ny chef på Julmyra.
För Emma Johansson blir det en ny roll som chef över anläggningen.
– Det är ett stort steg och stort ansvar som jag är tacksam över att ha fått. Jag har jobbat bredvid Geir ett par år, men jag är jätteglad över förtroendet. Jag har ett bra stöd av huvudägaren Gelba Managment och det är en tillgång för mig, säger Emma Johansson.
Utvecklingen av Julmyra har skett i omgångar.
– Inititalt kommer mitt uppdrag vara att förvalta – vi har fullt i stallarna! Det är vi glada och tacksamma för. Vi har idag en något underutnyttjad del gällande ridhästar och där finns potential. Längre fram vill jag även fortsätta och utveckla de delar vi har, men prioriterat för mig är att förvalta det vi har idag, säger Emma Johansson.
Bland hyresgästerna på Julmyra finns Reijo Liljendahl, Björn Röcklinger, Petter Lundberg, Roman Matzky, Dennis Palmqvist, Katja Melkko och Jasmine Ising.
 

Stekhett nummer av Allt Om Travsport
Nu ligger årets sista nummer i tryckpressarna. Fantastiskt innehåll med både aktuella och historiska händelser.
Hela 180 sidor kan man njuta av till jul!
Jag hoppas du redan är prenumerant.
annars blir du det här via länken:

http://alltomtravsport.prenservice.se/

Tävla med den smutsigaste bilden.
Nu är det leriga tider och vi önskar många skitiga bilder på dig. Tävla om handskar, t-shirt, ryggsäck eller prenumeration. Det kan vara en bild på dig efter en körning med häst eller allmän hästbild i leran.
skicka till karin@alltomtravsport.com

Utbildningsbilagan! 
Allt Om Travsport har gjort en bilaga på Sveriges hästutbildningar. En kraftsamlig som för dig som söker ett yrke inom häst. Du kan ladda ner bilagan här. Vill du ha den hemskickad mejla oss gärna.
(porto tillkommer)
redaktionen@alltomtravsport.com
Ladda hem bilagan genom att trycka
på bilden.

Stora Vårmagasinet
11 februari är det dags för årets första Allt Om Travsport där vi kommer skriva om hästskor och balans samt mycket, mycket mer. Välkommen med dina idéer..

Breeders’ Crown
Rödluvan vann igen
För andra året i rad vann Conrads Rödluva Breeders’ Crown-finalerna på Sundbyholm när hon var starkast i finalen för de fyraåriga stona efter en mäktig avslutning i tredjespår.

Daniel Redéns fuxa hade haft stolpe ut i de tidigare fyraåringsfinalerna, men i Breeders’ Crown fick äntligen Conrads Rödluva (e. S.J.’s Caviar) utdelning. Solvallatränaren hade utrustat henne med ett norskt huvudlag för första gången och det svarade mycket bra på och kunde vinna på 1.11,8a/2.140 meter.
Örjan Kihlström tog en dubbel då han även vann den andra fyraåringsfinalen. Roger Walmanns Forfantone Am (e. Muscle Hill) hittade till ledningen efter att Tae Kwon Deo och Inti Boko båda galopperade tidigt i loppet. I ledningen svarade han sig ärligt när Betting Gangster utmanade över upploppet och segern blev säker för auktionsdyringen.
Även Jorma Kontio blev dubbelsegrare när han vann de båda treåringsfinalerna. Bland hingstar och valacker fick Brother Bill (e. From Above) revansch på Power från Svenskt Travkriterium där han fick nöja sig med en andraplats, men efter att hittat till ledningen tidigt kunde inte Power utmana från dödens och Brother Bill kunde enkelt sprinta undan.
Med Stefan Melander-tränade Ganga Bae (e. Muscle Hill) var segerreceptet desamma. Hon kunde försvara upp innerspåret mot finska favoriten Mascate Match i startrusningen och sedan var det ingen som kunde utmana henne.
Alla de fyra vinnarna var premiechansade och kunde därför kvittera ut 1,6 miljoner kronor var för segrarna. Nu är nästan hela Breeders’ Crown klart för 2019, det enda som återstår är ett tvååringslopp som körs på Jägersro den 12 december.

 

Johan Untersteiner och LinSon
förlänger sitt samarbetsavtal.
Efter mer än 20 års framgångsrikt samarbete tecknade idag
Johan Untersteiner och LinSon AB ett nytt samarbetsavtal.
Vi är mycket glada att kunna fortsätta detta fina samarbete som ger oss en fantastisk exponering i media samtidigt som vi får värdefull feedback från de aktiva som har stor nytta av våra informationssystem. Standard kvalitet och kontinuitet är nyckeln till vår framgång säger vd Lars Lindström.

Vidilab underlättar parasitkoll
Det är dags att planera höstens parasitkoll. Oavsett om du flyttar hästarna till grushage eller om de går kvar på gräs tills vintern kommer, så är det värt att veta hur det står till på parasitfronten. PreVet-appen och Vidilab hjälper dig så du både har historik enkelt och kan sätta påminnelser när det är dags. I artikeln som finns med i Allt Om Travsport 5/2019 kan du läsa mer om när det är dags för just dig att ta träckprover.

 

1/1-års prenumeration för endast 329.-
Vi erbjuder dig marknadens största travmagasin som enbart handlar om travsport. Allt Om Travsport direkt hem i din brevlåda, 6 gånger om året för fantastiska kampanjpriser 329.-/år.
Prenumerant blir du här>>>

Wången är travsportens riksanläggning och utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har riksanläggningarna ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med kunskap och kompetens för branschens fortsatta utveckling.
 
På Wången finns t.ex. utbildningar för hästskötare, proffstränare, hippologer och hovslagare. Här utbildas blivande professionella inom hästsport på flera nivåer; från gymnasium, folkhögskola och yrkeshögskola till universitetsnivå.
 
I utbildningarna används Wångens skolhästar och anläggningen har mycket goda träningsmöjligheter, bl.a. en 1 000 m belyst travbana, backbana, ridhus och miltals med körvägar. Här bedrivs forskning och Wången har ett unikt nätverk av internationella kontakter och samarbeten. Besök vår hemsida för mer information.

 

ASVT
Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT, är en intresseförening för Sveriges travhästuppfödare och andra travintresserade. Föreningen har omkring 1 650 medlemmar runt om i landet. ASVT är en travpolitiskt väldigt aktiv förening som arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet. ASVT arrangerar genom sitt verksamhetsbolag, Trottex, hästauktioner, seminarier och kurser. Medlemsavgiften är 475 kronor, en summa du snabbt tjänar in såväl i kunskap och gemenskap som genom att utnyttja de förmåner vi kan erbjuda medlemmar via våra samarbetspartners.
För dig mellan 16-25 år finns ett ungdomsmedlemskap med alla förmåner för 100 kronor per år.

Tack för alla kattbilder - men skicka fler!
Redaktionen har fått in flera hundra bilder på stallkatter. Den omåttligt
populära råttfångaren fastnar gärna på bild. Fortsätt skicka in dråpliga, roliga eller extremt söta bilder på din stallkatt! Skicka direkt till:
karin@alltomtravsport.com

 

Fråga oss - Vidilab svarar!
Provets väg genom labbet. Hur går analysen till på labbet för att du ska på ett säkert provsvar? Allt Om Travsport och Vidilab´s populära serie om parasiter fortsätter. Magdalena Haupt skriver om vikten med -Rent i hagen, parasitfritt i magen-.
Har du frågor om hästens parasiter? Skicka frågan direkt till
karin@alltomtravsport.com 

Skriv en Krönika?
Har du varit med om någonting dråpligt, roligt eller någonting makalöst spännande inom travets värld. Skriv ner din berättelse och skicka in den till oss. Vi publicerar gärna bra historier!
Välkommen att skicka in ditt bidrag. karin@alltomtravsport.com

Willy Klaesons barnbok om lilla KIT
Willy är känd för sina fantastiska texter och bilder, bland annat från prisbelönade boken Fängelsehästarna. Han har också kommit ut med Mustang – en förföljd frihetssymbol och nu senast med barnboken Kit den lilla vildhästen. Han är även medförfattare till KG Holgersson-böckerna Mitt liv & mina hästar samt Travhästens nycklar. Nu har han även skrivit en berättelse om lilla KIT. En härlig berättelse om det lilla mustangfölet som vann mot sina odds.
Vill du köpa boken kan det göras här >>>

Från vår TV4 reklam 2012

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och deras anatomi. Vi har ett travstall på Berga med 14 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Utbildningen bedrivs på en närliggande travanläggning. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas hästar i travlopp. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet

Travshoppa - en marknadsplats där du finner allt!
Sedan juni 2015 öppnande vi en helt ny marknadsplats för våra läsare. Flera hundra företag har valt att synas här med sina produkter eller tjänster.
Hingstar -  Hästvård - Tillbehör - Transporter - Foder - Stallströ - 
Läs mer på Travshoppa 

 

Träningsupplägg, foder eller skötsel. Vi tar reda på svaren. Skicka din fråga till karin@alltomtravsport.com