Har du svaret kring frågorna och korsorden från senaste numret av
Allt Om Travsport. Skicka direkt till karin@alltomtravsport.com

Ska du betäcka ditt sto utomlands? Då är det några saker du måste komma ihåg, både när det gäller ditt eget sto och hingsten du vill använda. Läs mer här

Allt Om Travsport

FÖRTYDLIGANDE!
Evidensia gick ut med en pressrelease tidigt i våras om att akutmottagningen ska stängas på Strömsholm under sommaren på grund av pandemin. Förtydligande gäller att det påverkar bara specialistdjursjukhus för hund och katt. Inte häst. Hästenheten har öppet precis som vanligt hela sommaren.

Tvillingarna leker och växer i hagen!
Vi fortsätter att följa tvillingarna som föddes tidigare i år hos Roger Gustafsson, ägare av Stall Gustafsberg. Då vi var i kontakt med Roger denna veckan fick vi veta att nu är de ute i sin hage och det är full fart från morgon till kväll. Roger berättar vidare att de utvecklas dag från dag så man hinner knappt med. Vi på Allt Om Travsport glädjs åt Roger och hans skicklighet att ta hand om dessa tvillingar.

Sommarmagasinet ute
Sommarens stora Travmagasin finns ute nu och ett magasin fullmatat med reportage, artiklar och annonser som är intressanta för travbranschen är ett måste för alla travintresserade. Vi fördjupar oss i hur man bäst tränar sin travhäst, olika tips och tankar kring detta. Hur viktigt det är med återhämtning med mera.

Rekordmånga nya läsare!

Vi kan glädjande meddela att under julen och december månad 2020 har hela 102 personer blivit helt nya prenumeranter. Många har skickat in erbjudanden som kom med i senaste numret, swishat eller hittat oss hos via Tidningskungen. Välkommen säger vi till alla nya läsare. Vi bibehåller samma förnyelsegrad av troga läsare som ligger på 88  procent.
 

GRATTIS KORSODSVINNARE
Vi har dragit två vinnare den här gången vilka har svarat rätt på korsordet i nr 2. Grattis säger vi till Barbro Leisby och Ingvar Jungblom

Rätt ord i rutorna var: Russföl i höggräset och påbörjar livet

SNART I DIN BREVLÅDA

Är du ännu inte prenumerant kan du bli det med swish.
Swischa för ett helår/6 nr 359 kronor till
123 257 85 40 (Resurmedia Förlags Ab. Glöm inte skriva namn och adress.)

Travsporten och Coronavirus
Jag är tacksam att travsporten och tävlingarna kan fortsätta trots svåra tider. Läs mer om Coronavirus i vår bransch på Svenska Travsports hemsida. Tidningen Allt Om Travsport är som vanligt på många matnyttiga sidor och skänker glädje i dessa tider! 
 

Åby Yearling & Mixed Sale 7-8 oktober

SM-veckan på Åby förstärks med Europamästerskapet för tre- och femåringar samt Grand Prix De UET för fyraåringar. Loppen körs under SM-dagen där det totalt tävlas om 10 millioner kronor!

Redan på onsdagen samma vecka är det premiär för vårat första egna auktionslopp med 250.000 kr till vinnaren! Total prispott uppgår till 500.000 kr.

Onsdag: V86 och Auktionslopp för tvååringar
Torsdag: Auktionsdag 1
Fredag: Auktionsdag 2
Lördag: V75, SM, EM och Grand Prix De UET
Under dessa dagar kommer det också att spelas en padelturnering i Åby Arenas nya padelhall. Den nya hallen som har hela 26 banor, ligger i mässhallen där vi hade auktionen första året. 
Var med och spela med ditt stall – under sommaren öppnar vi anmälan!

Elitauktion med visning på Solvalla


Årets Elitauktion bjuder på 100 välstammade hästar i auktionskatalogen. Hästarna visas upp på Solvalla innan de därefter säljs digitalt. Budgivningen avslutas häst för häst, så likt det är möjligt en vanlig auktion.

När Coronapandemin slog till för ett år sedan trodde vi kanske att allt skulle vara tillbaka till det normala ganska snart. Nu ett år senare är vi fortfarande mitt uppe i det. Därför genomförs årets Elitauktion digitalt, precis så som fjolårets Kriterieauktion. Det blir en visning på Solvalla den 23 maj och auktionen är öppen för budgivning under flera dagar för att sedan avslutas med en livesändning fredagen den 28 maj där budgivningen avslutas häst för häst, så likt det är möjligt en vanlig auktion. Auktionen genomförs i auktionssystemet Menhammar Online Sales.

Föranmälan krävs till visningen
Den som är intresserad av att köpa häst kan besöka visningen, men föranmälan krävs och det finns endast ett begränsat antal platser. Vi måste alla hjälpas åt att ta ansvar genom att endast de som behöver vara på plats är det. Stallbacken är en arbetsplats. Anmälan görs, med namn på samtliga som skall delta, via e-mail till trottex@asvt.se senast fredag 21 maj.
 
Auktionshästarna
Filmer, bilder och annan information om auktionshästarna kommer att presenteras direkt på auktionssiten som du hittar via asvt.se. Auktionskatalogen kan beställas i ASVT:s webshop eller läsas digitalt på asvt.se.
 
Vill du bjuda på hästarna?
Det är viktigt att den som vill delta i auktionen anmäler sig på sajten, gärna i god tid före auktionen. En säker identifiering sker via nätet där kunder från Sverige, Norge, Finland och Nederländerna kan använda Bank-ID för identifiering. Kunder från andra länder identifierar sig via en sms-kod. Signeringen är kopplat till ett avtal mellan säljare och köpare. Det är som vanligt mycket viktigt att ta del av auktionsvillkoren. Nytt för i år är bland annat att endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. En kreditupplysning kommer att tas på alla som ansöker om att bli budgivare, om du inte har skaffat ett auktionskonto (och satt in pengar) i förväg. Ett auktionskonto skaffar du genom att fylla i och skicka in blanketten som finns längst bak i auktionskatalogen. Du skall också ha överfört pengarna för att bli godkänd som budgivare utan kreditupplysning. 

2021 blir ett bra (trav)år! Nu har vi lämnat 2020 bakom oss och 2021 kommer bli ett mycket intressant år. Förvisso har Covid-19 gjort det svårare att uppleva trav på plats, men intresset för "vår" sport har ökat och har troligen aldrig varit större än nu. Förhoppningsvis kan vi snart besöka våra Travbanor och upplvea spänningen och sporten där den är som bäst, på plats.

E3 har redan startat 2021
E3 är redan igånf och först ut att vinna var Petri Salmela-tränade Backwood Boogie på Sundbyholmstravet. Mer kommer och se gärna vårt tävlingsschema här.....

Elitloppsmagasinet 2021
Elitloppet närmar sig med stormsteg och så gör även Allt Om Travsport´s stora Elitloppsmagasin som kommer ut 25/5.
Här kan du läsa om det mesta som är aktuellt och intressant inom travbranschen. Är du inte prenumerant så missa inte detta erbjudande;


Resursmedia Förlags AB
Swisha 359 kronor till
123 257 85 40 glöm inte skriva 
Namn, Efternamn, adress, ort


 

Välkomna!
Härligt att så många nya läsare hoppade på en prenumeration i samband med sommarnumret. Jag önskar er alla, nya som trogna läsare en riktigt fortsatt fin sommar! Nu börjar redaktionen fokuserar på Kriterienumret.
Missa inte det!
 

FORTSÄTT SKICKA IN KATT-  OCH FÖLBILER!
Fortsätt skicka in bilder till oss på redaktionen. Vi älskar att få alla söta bilder på katter och föl som dimper ner i mejen. Vi lottar ut t-shirt och prenuermationer. Glöm inte skriva avsändare. :-) 

Breeders’ Crown
Finalerna höll hög klass i Breeders’ Crown när finalerna avgjordes Sundbyholmstravet. Daniel Redén blev den stora segerherren då han tog en dubbel tränarseger med duon Mister Hercules och Milady Grace, båda med Örjan Kihlström i sulkyn. Derbyvinnaren Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) fortsatte befäste sin position som kullens kung. En klar kulletta finns även bland de treåriga stona. Efter att skrällvunnit Oaks var Eagle Eye Sherry (e. Bold Eagle) favorit i Breeders’ Crown och Björn Goop behövde aldrig vara orolig. Från innerspår använde hon samma segertaktik som Mister Hercules och tog hand om ledningen direkt. 

 

Vidilab presenterar ny veterinär
Pia Svedberg är legitimerad veterinär utbildad i Uppsala och klar 2013.
Hon har arbetat med smådjur, stordjur och senast på Livsmedelsverket vilket har gett henne förståelse för hur det är att vara djurägare och även hur det är att driva verksamheter inom lantbruksnäringen.
Pias arbetsuppgifter på Vidilab kommer bland annat att vara rådgivande i frågor omkring parasitologi. - Som person tycker jag om att få ”nörda ner mig” i saker. Att få bli expert inom parasitologi är en fantastisk utmaning som jag ser fram emot.

Tävla med den smutsigaste bilden.
Nu är det leriga tider och vi önskar många skitiga bilder på dig. Tävla om handskar, t-shirt, ryggsäck eller prenumeration. Det kan vara en bild på dig efter en körning med häst eller allmän hästbild i leran.
skicka till karin@alltomtravsport.com

Vad vill du läsa mer om i Allt Om Travsport
Har du några tanker och idéer om vad du vill läsa mer om i Allt Om Travsport eller har du kanske färdigt material som du vill publicera? Skicka oss ett mail karin@alltomtravsport.com eller bengt@alltomtravsport.com

Norrlands Elitserie
Norrlands Elitserie är ett samarbete mellan tio norrlandsbanor. Serien körs via totalt 63 försök och sju finaler. Satsningen på Norrlands Elitserie är riktad mot unghästar och ston, både för varmblod och kallblod. Varmblodsfinalerna körs på Bergsåker och kallblodsfinalerna på Umåker. För att få delta i finalerna, krävs att hästen måste ha deltagit i minst ett försök. Välkommen att starta din häst! Läs mer om Norrlands Elitserie på norrlandselitserie.se

Vi vill ha fler recept på hästgodis
Vi vill ha in fler recept på hästgodis. Många läsare har hört av sig angående recepten i förra numret men vi på redaktionen har inte fler,  så sitter du inne med recept på hästgodis - ge gärna med er dem till oss på redaktionen.

Wången är travsportens riksanläggning och utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har riksanläggningarna ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med kunskap och kompetens för branschens fortsatta utveckling.
 
På Wången finns t.ex. utbildningar för hästskötare, proffstränare, hippologer och hovslagare. Här utbildas blivande professionella inom hästsport på flera nivåer; från gymnasium, folkhögskola och yrkeshögskola till universitetsnivå.
 
I utbildningarna används Wångens skolhästar och anläggningen har mycket goda träningsmöjligheter, bl.a. en 1 000 m belyst travbana, backbana, ridhus och miltals med körvägar. Här bedrivs forskning och Wången har ett unikt nätverk av internationella kontakter och samarbeten. Besök vår hemsida för mer information.

 

Tack för alla kattbilder - men skicka fler!
Redaktionen har fått in flera hundra bilder på stallkatter. Den omåttligt
populära råttfångaren fastnar gärna på bild. Fortsätt skicka in dråpliga, roliga eller extremt söta bilder på din stallkatt! Skicka direkt till:
karin@alltomtravsport.com

 

Fråga oss - Vidilab svarar!
Provets väg genom labbet. Hur går analysen till på labbet för att du ska på ett säkert provsvar? .
Har du frågor om hästens parasiter, Pia Svedberg på Vidilab ger dig svar. Skicka frågan direkt till
karin@alltomtravsport.com 

Skriv en Krönika?
Har du varit med om någonting dråpligt, roligt eller någonting makalöst spännande inom travets värld. Skriv ner din berättelse och skicka in den till oss. Vi publicerar gärna bra historier!
Välkommen att skicka in ditt bidrag. karin@alltomtravsport.com

Willy Klaesons barnbok om lilla KIT
Willy är känd för sina fantastiska texter och bilder, bland annat från prisbelönade boken Fängelsehästarna. Han har också kommit ut med Mustang – en förföljd frihetssymbol och nu senast med barnboken Kit den lilla vildhästen. Han är även medförfattare till KG Holgersson-böckerna Mitt liv & mina hästar samt Travhästens nycklar. Nu har han även skrivit en berättelse om lilla KIT. En härlig berättelse om det lilla mustangfölet som vann mot sina odds.
Vill du köpa boken kan det göras här >>>

Från vår TV4 reklam 2012

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och deras anatomi. Vi har ett travstall på Berga med 14 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Utbildningen bedrivs på en närliggande travanläggning. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas hästar i travlopp. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet

Travshoppa - en marknadsplats där du finner allt!
Sedan juni 2015 öppnande vi en helt ny marknadsplats för våra läsare. Flera hundra företag har valt att synas här med sina produkter eller tjänster.
Hingstar -  Hästvård - Tillbehör - Transporter - Foder - Stallströ - 
Läs mer på Travshoppa 

 

Träningsupplägg, foder eller skötsel. Vi tar reda på svaren. Skicka din fråga till karin@alltomtravsport.com