Har du svaret kring frågorna och korsorden från senaste numret av
Allt Om Travsport. Skicka direkt till karin@alltomtravsport.com

Ska du betäcka ditt sto utomlands? Då är det några saker du måste komma ihåg, både när det gäller ditt eget sto och hingsten du vill använda. Läs mer här

Allt Om Travsport

Festen och publiken är tillbaka då Elitloppet blir världens största travtävling 2022.

I samband med Elitloppet kommer naturligvis tidningen Allt Om Travsport  finnas komma i god tid till er!

Jag hoppas att vi ses på Solvalla
den 27-29 maj!

Allt gott tills dess!

TÄVLING!
Hur många besökare kommer till  Elitloppet 2022. Efter covid och tomma läktare kan man undra hur många som besöker Sveriges största lopp i maj. Skicka ditt svar till karin@alltomtravsport.com och TÄVLA om fina priser.

Kriterieauktionen 2022

Den 2 juni är det sista anmälningsdag till Kriterieauktionen. Auktionen hålls på Solvalla helgen före Kriteriehelgen, dvs 14-18 september. Hästarna är på plats, men budgivningen blir digital i samma system som används under Elitauktionen. Auktionsvillkoren är uppdaterade med ett maxtak för säljprovisionen på maximalt 12 500 kr. Det vill säga att provision debiteras endast på försäljningsbelopp upp till och med 350 000 kronor. För den del av försäljningsbeloppet som överskrider den summan debiteras ingen provision.

Trottex har genomarbetade auktionsvillkor som borgar för en trygg affär. Trottex ser till att faktureringen av din auktionshäst följer lagar och regler t ex vad gäller moms beroende på köpare.

Läs mer om Kriterieauktionen (klicka på loggan).

Elitloppet är snart här och även vårt omtyckta Elitloppsmagasin
29 maj är det dags för årets Elitlopp och samma vecka kommer vårt omtyckta Elitloppsmagasin ut (24/5). Är du inte prenumerant? Swisha för ett helår/6 nr 389 kronor till 123 257 85 40 (Resurmedia Förlags AB. Glöm inte skriva namn och adress.)

Tävla med den smutsigaste bilden.
Nu är det leriga tider och vi önskar många skitiga bilder på dig. Tävla om handskar, t-shirt, ryggsäck eller prenumeration. Det kan vara en bild på dig efter en körning med häst eller allmän hästbild i leran.
skicka till karin@alltomtravsport.com

FORTSÄTT SKICKA IN KATT-  OCH FÖLBILER!
Fortsätt skicka in bilder till oss på redaktionen. Vi älskar att få alla söta bilder på katter och föl som dimper ner i mejen. Vi lottar ut t-shirt och prenuermationer. Glöm inte skriva avsändare. :-) 

Nya läsare...
Allt Om Travsport vill välkomna alla nya läsare som trillat in i sommar. Överraskade och jätteglada är vi också över alla nya norska läsare som hittat "Sveriges mesta travtidning". Vi ses framöver i tidnignen och på travbanorna. Mvh RED.

Elitauktionen tillbaka på
Scandic Infra City

 
Elitauktionen är tillbaka på plats i mässhallen på Scandic Infra City igen. Pandemin var mindre bra och jobbig på många sätt, men den medförde också en del positiva saker. I år presenteras nog den bästa Elitauktionskatalogen någonsin.
39 procent av mödrarna har tjänat en halv miljon eller mer. 20 procent har tjänat en miljon eller mer. Exempelvis finns det avkommor till Jullan, Ruby Trap, Aisle Stand och M.T.Evita. Överlägset mest intjänat har modern Elusive Desire som sprungit in över 10 miljoner kronor. De flesta heta hingstarna på marknaden just nu finns representerade i katalogen. Till exempel kan nämnas Ready Cash, Walner, Muscle Hill, Bar Hopping, Face Time Bourbon, Googoo Gaagaa, Father Patrick, Readly Express, Gotland, Raja Mirchi och Maharajah.

Årets största Elitloppsmagasin 24/5

Årets Elitlopp blir det första på flera år som vi alla kommer att besöka. Du liksom jag längtar efter fartfesten på Solvalla. Vårt Elitloppsmagasin kommer ut 24 maj och lär få om möjligt störra uppmärksamhet än vanligt. Vill du vara med och synas i det särklass största Elitloppsmagasinet? Kontakta oss så ordnar vi detta på bästa sätt för dig, ring Bengt 070-4700448.

Rekordmånga nya läsare!

Vi kan glädjande meddela att under julen och december månad 2021 har hela 213 personer blivit helt nya prenumeranter. Många har skickat in erbjudanden som kom med i senaste numret, swishat eller hittat oss hos via Tidningskungen. Välkommen säger vi till alla nya läsare.
Vi bibehåller samma förnyelsegrad av troga läsare som ligger på 88  procent.

 

SNART I DIN BREVLÅDA

Är du ännu inte prenumerant kan du bli det med swish.
Swischa för ett helår/6 nr 389 kronor till
123 257 85 40 (Resurmedia Förlags AB. Glöm inte skriva namn och adress.)

Travsporten och Coronavirus
Jag är tacksam att travsporten och tävlingarna kan fortsätta trots svåra tider. Läs mer om Coronavirus i vår bransch på Svenska Travsports hemsida. Tidningen Allt Om Travsport är som vanligt på många matnyttiga sidor och skänker glädje i dessa tider! 
 

Travshoppa - en marknadsplats där du finner allt!
Sedan juni 2015 öppnande vi en helt ny marknadsplats för våra läsare. Flera hundra företag har valt att synas här med sina produkter eller tjänster.
Hingstar -  Hästvård - Tillbehör - Transporter - Foder - Stallströ - 
Läs mer på Travshoppa 

 

Vad vill du läsa mer om i Allt Om Travsport
Har du några tanker och idéer om vad du vill läsa mer om i Allt Om Travsport eller har du kanske färdigt material som du vill publicera? Skicka oss ett mail karin@alltomtravsport.com eller bengt@alltomtravsport.com

Norrlands Elitserie
Norrlands Elitserie är ett samarbete mellan tio norrlandsbanor. Serien körs via totalt 63 försök och sju finaler. Satsningen på Norrlands Elitserie är riktad mot unghästar och ston, både för varmblod och kallblod. Varmblodsfinalerna körs på Bergsåker och kallblodsfinalerna på Umåker. För att få delta i finalerna, krävs att hästen måste ha deltagit i minst ett försök. Välkommen att starta din häst! Läs mer om Norrlands Elitserie på norrlandselitserie.se

Vi vill ha fler recept på hästgodis
Vi vill ha in fler recept på hästgodis. Många läsare har hört av sig angående recepten i förra numret men vi på redaktionen har inte fler,  så sitter du inne med recept på hästgodis - ge gärna med er dem till oss på redaktionen.

Wången är travsportens riksanläggning och utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har riksanläggningarna ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med kunskap och kompetens för branschens fortsatta utveckling.
 
På Wången finns t.ex. utbildningar för hästskötare, proffstränare, hippologer och hovslagare. Här utbildas blivande professionella inom hästsport på flera nivåer; från gymnasium, folkhögskola och yrkeshögskola till universitetsnivå.
 
I utbildningarna används Wångens skolhästar och anläggningen har mycket goda träningsmöjligheter, bl.a. en 1 000 m belyst travbana, backbana, ridhus och miltals med körvägar. Här bedrivs forskning och Wången har ett unikt nätverk av internationella kontakter och samarbeten. Besök vår hemsida för mer information.

 

Tack för alla kattbilder - men skicka fler!
Redaktionen har fått in flera hundra bilder på stallkatter. Den omåttligt
populära råttfångaren fastnar gärna på bild. Fortsätt skicka in dråpliga, roliga eller extremt söta bilder på din stallkatt! Skicka direkt till:
karin@alltomtravsport.com

 

Fråga oss - Vidilab svarar!
Provets väg genom labbet. Hur går analysen till på labbet för att du ska på ett säkert provsvar? .
Har du frågor om hästens parasiter, Pia Svedberg på Vidilab ger dig svar. Skicka frågan direkt till
karin@alltomtravsport.com 

Skriv en Krönika?
Har du varit med om någonting dråpligt, roligt eller någonting makalöst spännande inom travets värld. Skriv ner din berättelse och skicka in den till oss. Vi publicerar gärna bra historier!
Välkommen att skicka in ditt bidrag. karin@alltomtravsport.com

Willy Klaesons barnbok om lilla KIT
Willy är känd för sina fantastiska texter och bilder, bland annat från prisbelönade boken Fängelsehästarna. Han har också kommit ut med Mustang – en förföljd frihetssymbol och nu senast med barnboken Kit den lilla vildhästen. Han är även medförfattare till KG Holgersson-böckerna Mitt liv & mina hästar samt Travhästens nycklar. Nu har han även skrivit en berättelse om lilla KIT. En härlig berättelse om det lilla mustangfölet som vann mot sina odds.
Vill du köpa boken kan det göras här >>>

Från vår TV4 reklam 2012

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och deras anatomi. Vi har ett travstall på Berga med 14 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Utbildningen bedrivs på en närliggande travanläggning. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas hästar i travlopp. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet

Träningsupplägg, foder eller skötsel. Vi tar reda på svaren. Skicka din fråga till karin@alltomtravsport.com