Har du svaret kring frågorna och korsorden från senaste numret av
Allt Om Travsport. Skicka direkt till karin@alltomtravsport.com

Ska du betäcka ditt sto utomlands? Då är det några saker du måste komma ihåg, både när det gäller ditt eget sto och hingsten du vill använda. Läs mer här

Allt Om Travsport

Nya läsare...
Allt Om Travsport vill välkomna alla nya läsare som trillat in i sommar. Överraskade och jätteglada är vi också över alla nya norska läsare som hittat "Sveriges mesta travtidning". Vi ses framöver i tidnignen och på travbanorna. Mvh RED.

Tvillingarna leker och växer i hagen!
Vi fortsätter att följa tvillingarna som föddes tidigare i år hos Roger Gustafsson, ägare av Stall Gustafsberg. Då vi var i kontakt med Roger denna veckan fick vi veta att nu är de ute i sin hage och det är full fart från morgon till kväll. Roger berättar vidare att de utvecklas dag från dag så man hinner knappt med. Vi på Allt Om Travsport glädjs åt Roger och hans skicklighet att ta hand om dessa tvillingar.

Snart dags för Stora Höstmagasinet
Sommarens stora Travmagasin är snart sönderläst, men Höstmagasinet (Kriteriemagasinet) kommer snart till räddning. 21/9 finns magasinet tillgängligt.

Rekordmånga nya läsare!

Vi kan glädjande meddela att under julen och december månad 2020 har hela 102 personer blivit helt nya prenumeranter. Många har skickat in erbjudanden som kom med i senaste numret, swishat eller hittat oss hos via Tidningskungen. Välkommen säger vi till alla nya läsare. Vi bibehåller samma förnyelsegrad av troga läsare som ligger på 88  procent.
 

SNART I DIN BREVLÅDA

Är du ännu inte prenumerant kan du bli det med swish.
Swischa för ett helår/6 nr 359 kronor till
123 257 85 40 (Resurmedia Förlags Ab. Glöm inte skriva namn och adress.)

Travsporten och Coronavirus
Jag är tacksam att travsporten och tävlingarna kan fortsätta trots svåra tider. Läs mer om Coronavirus i vår bransch på Svenska Travsports hemsida. Tidningen Allt Om Travsport är som vanligt på många matnyttiga sidor och skänker glädje i dessa tider! 
 

Åby Yearling & Mixed Sale 7-8 oktober

SM-veckan på Åby förstärks med Europamästerskapet för tre- och femåringar samt Grand Prix De UET för fyraåringar. Loppen körs under SM-dagen där det totalt tävlas om 10 millioner kronor!

Redan på onsdagen samma vecka är det premiär för vårat första egna auktionslopp med 250.000 kr till vinnaren! Total prispott uppgår till 500.000 kr.

Onsdag: V86 och Auktionslopp för tvååringar
Torsdag: Auktionsdag 1
Fredag: Auktionsdag 2
Lördag: V75, SM, EM och Grand Prix De UET
Under dessa dagar kommer det också att spelas en padelturnering i Åby Arenas nya padelhall. Den nya hallen som har hela 26 banor, ligger i mässhallen där vi hade auktionen första året. 
Var med och spela med ditt stall – under sommaren öppnar vi anmälan!

Digital Kriterieauktion även i år
 
Precis som ifjol kommer Kriterieauktionen med anledning av Coronapandemin att arrangeras digitalt på plattformen Menhammar Online Sales. Auktionen är öppen för budgivning under flera dagar för att sedan avslutas med en livesändning i samarbete med TR-media där budgivningen avslutas häst för häst, så likt det är möjligt en vanlig auktion.

Auktionen
Försäljningen av auktionshästarna sker under Kriteriehelgen, den 24-26 september. Det kommer dock att vara möjligt att börja bjuda på hästarna redan dagen efter visningen, den 19 september. Auktionssiten med bilder, filmer m.m. publiceras den 1 september. Se länk till siten på asvt.se. För den som inte har möjlighet att delta när auktionen avslutas finns möjligheten att lägga ett så kallat maxbud så att auktionssystemet bjuder åt dig upp till ett angivet belopp. För femte året i rad har vi i samarbete med Sleipner några fina kallblod anmälda på auktionen. Dessa är uppmärkta tydligt på katalogsidan så att de ska vara lätta att hitta. Så är även fadershingstarna i presentationen längst bak i katalogen.

Hästarna visas på Solvalla
Under fredag och lördag, 17-18 september, visas hästarna på Solvalla stallbacke. Vilken häst som finns på plats vilken dag framgår av hästens sida i auktionskatalogen. Det finns också ett register i början av katalogen som listar hästarna per dag så att det ska vara så enkelt som möjligt för intresserade spekulanter. På hästens katalogsida finns utöver den vanliga informationen även information om var hästen finns uppstallad efter auktionen.

Auktionshästarna startberättigade i Trottex auktionslopp
De varmblodiga travhästarna som finns med i Trottex auktionskataloger är som vanligt startberättigade i Trottex auktionslopp på Solvalla. Auktionshästarna kan starta i dessa både som två- och treåringar och här finns miljonbelopp att tävla om avsedda endast för auktionshästarna från Elit- och Kriterieauktionen. Förstaprisen i auktionsloppen för tvååringar den 22 september på Solvalla är 200 000 kr i både avdelningen för hingstar som för ston.

Var ute i god tid!

Glöm inte att ansöka om ett budgivningskonto i god tid före auktionen. Om du hade ett konto under Elitauktionen kommer Trottex att förbereda genom att skicka ut budgivningsavtal i förväg för er att godkänna. Om detta blir underskrivet kommer ert gamla konto att fungera även under Kriterieauktionen.
 
Postit-lapp eller faktaruta
Auktionssiten publiceras: 1 september
Visning Solvalla Stallbacke: 17-18 september
Budgivningen öppnar: 19 september
Kriterieauktionen avslutas: 24-26 september
Start kl 18 fredag, kl 19 lördag och kl 18 söndag
Fredag: häst nr 1-100
Lördag: häst 101-200
Söndag: häst 201-301


 

Travshoppa - en marknadsplats där du finner allt!
Sedan juni 2015 öppnande vi en helt ny marknadsplats för våra läsare. Flera hundra företag har valt att synas här med sina produkter eller tjänster.
Hingstar -  Hästvård - Tillbehör - Transporter - Foder - Stallströ - 
Läs mer på Travshoppa 

 

Välkomna!
Härligt att så många nya läsare hoppade på en prenumeration i samband med sommarnumret. Jag önskar er alla, nya som trogna läsare en riktigt fortsatt fin sommar! Nu börjar redaktionen fokuserar på Kriterienumret.
Missa inte det!
 

FORTSÄTT SKICKA IN KATT-  OCH FÖLBILER!
Fortsätt skicka in bilder till oss på redaktionen. Vi älskar att få alla söta bilder på katter och föl som dimper ner i mejen. Vi lottar ut t-shirt och prenuermationer. Glöm inte skriva avsändare. :-) 

Tävla med den smutsigaste bilden.
Nu är det leriga tider och vi önskar många skitiga bilder på dig. Tävla om handskar, t-shirt, ryggsäck eller prenumeration. Det kan vara en bild på dig efter en körning med häst eller allmän hästbild i leran.
skicka till karin@alltomtravsport.com

Vad vill du läsa mer om i Allt Om Travsport
Har du några tanker och idéer om vad du vill läsa mer om i Allt Om Travsport eller har du kanske färdigt material som du vill publicera? Skicka oss ett mail karin@alltomtravsport.com eller bengt@alltomtravsport.com

Norrlands Elitserie
Norrlands Elitserie är ett samarbete mellan tio norrlandsbanor. Serien körs via totalt 63 försök och sju finaler. Satsningen på Norrlands Elitserie är riktad mot unghästar och ston, både för varmblod och kallblod. Varmblodsfinalerna körs på Bergsåker och kallblodsfinalerna på Umåker. För att få delta i finalerna, krävs att hästen måste ha deltagit i minst ett försök. Välkommen att starta din häst! Läs mer om Norrlands Elitserie på norrlandselitserie.se

Vi vill ha fler recept på hästgodis
Vi vill ha in fler recept på hästgodis. Många läsare har hört av sig angående recepten i förra numret men vi på redaktionen har inte fler,  så sitter du inne med recept på hästgodis - ge gärna med er dem till oss på redaktionen.

Wången är travsportens riksanläggning och utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har riksanläggningarna ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med kunskap och kompetens för branschens fortsatta utveckling.
 
På Wången finns t.ex. utbildningar för hästskötare, proffstränare, hippologer och hovslagare. Här utbildas blivande professionella inom hästsport på flera nivåer; från gymnasium, folkhögskola och yrkeshögskola till universitetsnivå.
 
I utbildningarna används Wångens skolhästar och anläggningen har mycket goda träningsmöjligheter, bl.a. en 1 000 m belyst travbana, backbana, ridhus och miltals med körvägar. Här bedrivs forskning och Wången har ett unikt nätverk av internationella kontakter och samarbeten. Besök vår hemsida för mer information.

 

Tack för alla kattbilder - men skicka fler!
Redaktionen har fått in flera hundra bilder på stallkatter. Den omåttligt
populära råttfångaren fastnar gärna på bild. Fortsätt skicka in dråpliga, roliga eller extremt söta bilder på din stallkatt! Skicka direkt till:
karin@alltomtravsport.com

 

Fråga oss - Vidilab svarar!
Provets väg genom labbet. Hur går analysen till på labbet för att du ska på ett säkert provsvar? .
Har du frågor om hästens parasiter, Pia Svedberg på Vidilab ger dig svar. Skicka frågan direkt till
karin@alltomtravsport.com 

Skriv en Krönika?
Har du varit med om någonting dråpligt, roligt eller någonting makalöst spännande inom travets värld. Skriv ner din berättelse och skicka in den till oss. Vi publicerar gärna bra historier!
Välkommen att skicka in ditt bidrag. karin@alltomtravsport.com

Willy Klaesons barnbok om lilla KIT
Willy är känd för sina fantastiska texter och bilder, bland annat från prisbelönade boken Fängelsehästarna. Han har också kommit ut med Mustang – en förföljd frihetssymbol och nu senast med barnboken Kit den lilla vildhästen. Han är även medförfattare till KG Holgersson-böckerna Mitt liv & mina hästar samt Travhästens nycklar. Nu har han även skrivit en berättelse om lilla KIT. En härlig berättelse om det lilla mustangfölet som vann mot sina odds.
Vill du köpa boken kan det göras här >>>

Från vår TV4 reklam 2012

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och deras anatomi. Vi har ett travstall på Berga med 14 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Utbildningen bedrivs på en närliggande travanläggning. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas hästar i travlopp. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet

Träningsupplägg, foder eller skötsel. Vi tar reda på svaren. Skicka din fråga till karin@alltomtravsport.com