BRUNSBERGS Foder & Strö
Att producera bra hästfoder är vår specialitet. Vi har många års erfarenhet och har hela tiden målet att producera det bästa hästfodret som går att göra. Det bästa hästfoder vi producerar är HorseHage. Den särskilda packningsteknik gör att HorseHage tillhör toppskicktet av grovfoder som finns till hästar. Även hösilage i stor- och mellanbal finns.

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om anatomi och fysiologi. Vi har ett travstall på Berga med 14 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med
Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas
hästar i travlopp. Vi har även ett samarbete med Svante Båth. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet.

Brodda Stuteri
Vi är inte bara landets äldsta travstuteri, 82 år. Vi har också som målsättning att vara ett av de modernaste stuterierna i Sverige. Vi förnyar kontinuerligt vår stostam och försöker erbjuda ett urval av avkommor efter de etablerade avelshingstarna. Samtliga korsningar är gjorda med förutsättningen att avkomman ska kunna bli en toppindivid, samtidigt som uppfödningen skall vara intressant för våra kunder.