Brizy
Vår affärsidé från början, har varit att utveckla och sälja kläder till Travsporten. Kläder, som för Dig, som användare, skall ge ett fullgott skydd mot vårt omväxlande klimat. Vi var föregångare av att använda nya material som ex. Gore-Tex. Fortfarande är vår ambition hög, att använda vår mångåriga textila erfarenhet till att göra vardagsarbete samt tävlingsdagen för travfolket så funktionellt som möjligt.

BRUNSBERGS Foder & Strö
Att producera bra hästfoder är vår specialitet. Vi har många års erfarenhet och har hela tiden målet att producera det bästa hästfodret som går att göra. Det bästa hästfoder vi producerar är HorseHage. Den särskilda packningsteknik gör att HorseHage tillhör toppskicktet av grovfoder som finns till hästar. Även hösilage i stor- och mellanbal finns.

Biolight
Biolight påskyndar djurs läkning av sår och inflammationer och fungerar effektivt på både häst och smådjur. Dessutom ger det en effektiv återhämtning efter ansträngning och bidrar till högre prestationer. Behandlingen är smärtfri, skonsam och enkel att använda. Biolights läkande effekt har dokumenterats i studier och används idag framgångsrikt av både veterinärer, djurägare och tränare inom olika hästsporter.

Breeders’ Crown                                          
Breeders’ Crown kom till Sverige 1991 och förebilden är hämtad från USA. Breeders’ Crown är en unik tävlingsserie som hela travbranschen ligger bakom, det vill säga
hingstägare, uppfödare, hästägare, Svensk Travsport och ATG.
Tävlingen har vuxit för varje år och är idag en av våra mest populära och rättvisa serier för 3- och 4-åriga hästar.
Drygt 16 mkr delas ut i prispengar under 2015 till 2-, 3- och 4-åriga hästar.

Begoprodukter
Vi är återförsäljare av kraftfulla rengöringsmedel utvecklade speciellt för hästtransporter, släp, lastbilar och alla fordon som kräver bästa resultat. I vår webbshop hittar du dessutom Drysorb fuktslukare som är speciellt framtagen för hem- och fritidsmiljöer, och kan med fördel användas som avfuktare i stallet.

Back on Track

BOLLNÄSTRAVET
Södra Hälsinglands Travsällskap bildades redan 1951 genom sammanslagning av Bollnäsortens Travklubb med Travklubben i Ovanåker. I Ovanåker tävlade man på sjön Ullungen och i Bollnäs kördes tävlingarna på Vågens is. Hästintresset i regionen var då som nu mycket stort och medlemmarna i Travsällskapet jobbade hårt och ställde upp med eget kapital för att få en permanent banan att tävla på. Den 10 juli 1955 invigdes landbanan på Sävstaås, på den plats som den ligger idag.

Bergaholms Gård
Hösilage speciellt för hästar är något vi särskilt valt att inrikta oss på. Försäljningen sker efter dagspriser enligt offert. Detta p.g.a. att priserna på marknaden varierar mycket under året. Om du så önskar kan vi även leverera hösilaget till dig.

Berga Naturbruksgymnasium
Hos oss på Berga har du möjlighet att kombinera ditt intresse med en gymnasieutbildning! På Berga får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och hur deras kroppar fungerar. Vi har ett travstall på Berga med 10 travhästar, vi har ett brett hästmaterial allt från säkra skolhästar till starthästar. Du har möjlighet att ta kör- eller montélicens med Bergas travhästar och när du har tagit din licens kan du få möjlighet att starta Bergas hästar i travlopp. När du går ut så har du en yrkesexamen som hästskötare, men du kan också välja till kurser som ger högskolebehörighet.
 

Brodda Stuteri
Vi är inte bara landets äldsta travstuteri, 77 år. Vi har också som målsättning att vara ett av de modernaste stuterierna i Sverige. Vi förnyar kontinuerligt vår stostam och försöker erbjuda ett urval av avkommor efter de etablerade avelshingstarna. Samtliga korsningar är gjorda med förutsättningen att avkomman ska kunna bli en toppindivid, samtidigt som uppfödningen skall vara intressant för våra kunder.